Wat helpt tegen stinkvoeten?

6 belangrijke tips voor frisse voeten


Tip 1: Goed je voeten wassen

Was je voeten minimaal 1 x per dag met een antibacteriële zeep.
Verwijder alle zeepresten van de voeten, droog ze zorgvuldig af en trek altijd schone sokken aan na de grondige wasbeurt. Vergeet niet om bij het afdrogen de ruimte tussen de tenen wat extra aandacht te geven!

Tip 2: Zorg voor frisse schoenen.

Het beste materiaal voor schoenen en zolen is leer, dit natuurlijke product vangt het vocht het beste op en houdt je voeten droog en fris.
Sommige schoenen, zoals sneakers, kunnen ook gewassen worden voor een grondige opfrisbeurt van je vertrouwde stappers. Daarnaast is onze FrisseVoetjes spray ook uitermate geschikt om je schoenen fris te houden en stinkende schoenen te voorkomen. Voor de meeste frisse schoenen kun je zowel voor als direct na het dragen 2 sprays in je schoenen spuiten.

Tip 3: Kies de juiste sok

De juiste sok is ook belangrijk in het voorkomen van een onaangename voetengeur.
Sokken gemaakt van wol-katoenmix hebben de beste eigenschappen om vocht op te nemen. Niet iedereen verdraagt wol goed. Een andere oplossing is om sokken te nemen met een dikkere badstof zool, die nemen meer vocht op. Steeds meer hoor je van bamboe sokken, waarvan gezegd wordt dat ze veel vocht opnemen en anti bacterieel zijn.
Je kunt ook gedurende de dag je voeten weer voorzien van een paar frisse sokken. Vergeet voor het aantrekken van de sokken niet om je voeten in te sprayen met onze FrisseVoetjes spray!

Tip 4: Gun je voeten een verfrissend voetenbad

Verwen je voeten met een voetenbad met een flinke scheut natuurazijn en/of antibacterieel mondwater, zoals Listerine. Daarnaast kan een voetbad met zwarte thee helpen om de bacteriegroei op je voeten te verminderen en om je poriën te vernauwen.
Probeer in het begin zeker 4 keer per week je voeten zeker 10 tot 15 minuten te laten weken in het voetenbad en geef niet te snel op als je niet direct resultaat merkt.
Een voetenbad kan echt helpen tegen voetengeur en is zeker het proberen waard!

Tip 5: Hoge en lage temperaturen doden de bacteriën

Bacteriën, de oorzaak van stinkvoeten, vermenigvuldigen zich snel in een warme en vochtige omgeving. Ze houden niet van kou of hoge temperaturen.
Soms wordt aanbevolen om je schoenen of sokken in een diepvriezer leggen, maar dit doodt niet altijd alle bacteriën. Hoge temperaturen doden bacteriën meestal wel. Daarom kun je, als het materiaal het houdt, je sokken en/of schoenen een keer wassen op een extra hoge temperatuur. Dit zal korte metten maken met de veroorzakers van de nare geur.

Tip 6: Verwijder overtollig eelt van je voeten

Eelt op je voeten kan soms pijnlijk kan zijn maar daarnaast draagt het ook bij aan een onprettige voetengeur.
Dit komt omdat eelt bij zweterige voeten veel vocht opneemt waarin bacteriën zich extra goed thuis voeten. Eelt verwijderen om de kans op zweterige, pijnlijke en geurende voeten te verkleinen is daarom een belangrijke stap op weg naar frisse voetjes!
BESTEL DIRECT