zweetvoeten oplossen

Wat te doen tegen stinkvoeten?

Acht praktische tips om je probleem te verhelpen

Transpireren zorgt ervoor dat je lichaam wordt gekoeld. Echter zweten je voeten om een hele andere reden. Zwetende voeten zorgen voor een betere grip op de grond. Echter hoeven je voeten hierdoor niet te stinken. In dit bericht vertellen we je graag wat je kunt doen tegen zweetvoeten die stinken.

Wat te doen tegen zweetvoeten?

Geef bacteriën geen kansHeel veel mensen hebben last van een onaangename geur van de voeten. Ze zullen zich generen als ze de schoenen uit moeten doen, omdat hun voeten niet lekker ruiken. Echter is zweet niet de oorzaak van de geur. Zweet zelf stinkt niet!
De onaangename stank ontstaat door een combinatie van zweet, niet ventilerende schoenen en huidschilfers. Dit is de ideale voedingsbodem voor de groei van bacteriën. Het zijn deze bacteriën of organismen die de stinkende geurstoffen veroorzaken en dus je voeten laten stinken. Het is dus er belangrijk dat je de bacteriën geen kans geeft.
De FrisseVoetjes spray houden je voeten schoon en dood de bacteriën.

Hyperhidrosis

Overmatig zweten

Ondanks dat het zweten van voeten een functie heeft kun je er last van hebben. Er zijn mensen die altijd vochtige voeten hebben omdat ze abnormaal veel transpireren. De medische term hiervoor is hyperhidrosis voeten. Hyperhidrosis voeten zijn constant nat van het zweet en vaak ook koud. Door het vocht ontstaat er bovendien een verweekte en rimpelige huid.
Als je voeten overmatig transpireren dan is de kans groot dat je ook last hebt van onaangenaam ruikende voeten en dat je andere voetproblemen zoals zwemmerseczeem gaat ontwikkelen. Overmatige transpiratie is gemakkelijk aan te tonen met een test door je huisarts. Als er sprake is van hyperhidrosis kun je dit behandelen.De spray tegen stinkvoeten
50 ml - Genoeg voor twee maanden
BESTEL DIRECT €14.95
Enkele tips om bacteriën geen kans te geven om je voeten onaangenaam te laten ruiken:
  • Draag schoenen die goed ventileren, zoals leren schoenen met ventilatie, slippers en sandalen. Synthetische schoenen zijn voor mensen met zweetvoeten niet geschikt en kun je beter niet dragen.
  • Wissel dagelijks van schoenen zodat de bacteriën niet continue van voedsel worden voorzien en de schoenen kunnen drogen.
  • Draag geen synthetische sokken of kousen. Het is beter om katoenen of wollen producten te gebruiken.
  • Trek minimaal 1 keer per dag schone sokken aan. Was de sokken heet om de bacteriën te doden.
  • Was de voeten dagelijks. Gebruik weinig of geen zeep en droog de voeten goed, vooral tussen de tenen.
  • Er zijn voetsprays, crèmes en poeders die een bacteriën dodende werking hebben.
  • Talkpoeder, zinkzalf of een azijnbadje kunnen soms al voldoende zijn om het overtollig vocht te absorberen.
  • Spray dagelijks je voeten in met de FrisseVoetjes spray en geef bacteriën geen kans.

BESTEL DIRECT